Kuorolaulajien laulutekniikka-workshop

Torstaina 6.6. klo 17-20

HUOM! Ajankohta muuttunut.

Kuorossa laulaminen on terveellinen harrastus, joka sopii kaiken ikäisille ja tasoisille laulajille. Moniääninen laulaminen isossa ryhmässä tuo kuitenkin omat haasteensa laulamiseen. Laulutunneillani käy useita kuorolaulajia ja olen huomannut samojen teemojen ja kysymysten toistuvan: Mitä kuoronjohtaja tarkoittaa tietyillä mielikuviin perustuvilla ohjeilla ja miten ne tulisi toteuttaa? Mitä tarkoittaa selkeä artikulaatio ja miten sitä voi harjoittaa? Millaista on optimaalinen hengittäminen ja miten se vaikuttaa äänentuottoon? Mitkä tekijät vaikuttavat vireeseen ja kuinka sävelessä pysytään? Miten lauluissa esiintyvät dynamiikan vaihtelut tuotetaan äänellä sujuvasti? 

Olen suunnitellut kuorolaulajien laulutekniikan työpajan vastaamaan mm. yllä mainittuihin kysymyksiin. Työpajassa käymme läpi äänifysiologiaa ja harjoittelemme laulutekniikkaa helppojen ja tehokkaiden harjoitusten kautta. Opit, millaisista palikoista instrumenttisi koostuu, miten kutakin osa-aluetta tulisi harjoittaa ja mitä erilaisilla mielikuvilla tarkoitetaan. Kurssin tavoitteena on, että laulamisesta tulisi helpompaa ja että ymmärrät äänesi toimintaa. 

Kenelle kurssi sopii? 

  • Laulat kuorossa tai lauluyhtyeessä ja tahtoisit syventää ymmärrystäsi laulutekniikasta
  • Olet harrastanut laulamista pitkään, mutta ole saanut juurikaan ohjausta laulutekniikan kanssa
  • Kuorossa saamasi ohjeet tuntuvat hankalilta ymmärtää tai toteuttaa
  • Laulaminen tuntuu hankalalta
  • Korkeat tai matalat äänet tuntuvat hankalilta tuottaa
  • Tahtoisit parantaa virettäsi laulaessa
  • Äänesi väsyy tai käheytyy harjoituksissa helposti

Kurssin toteutus

Kurssin ajankohta on torstai 6.6. klo 17-20 ja paikkana toimii opetustilani Jyväskylän Viitaniemessä. Muistathan tutustua kurssin sopimusehtoihin ennen ilmoittautumista. Ilmoittautuminen tarkoittaa ehtojen hyväksymistä. 

Ryhmän koko: min. 5 hlö max. 15 hlö
Hinta: 75€/hlö
Varausmaksu: Kurssi maksetaan kokonaisuudessaan paikan päällä tai laskulla ennen kurssin alkua. Maksutapana käyvät myös kulttuuriedut.
Ikäraja: 18 -vuotta

Kurssin peruutusehdot

Kurssi tulee peruuttaa viimeistään viikko ennen kurssin alkua (7vrk). Mikäli peruutus tapahtuu tämän jälkeen, peritään kurssin hinnasta 50%. Mikäli kurssia ei ole peruutettu sen alettua, peritään kurssista sen koko hinta.

Sairastapauksissa kurssin voi peruuttaa sairauden ilmaannuttua. Tällöin tulisi esittää todistus sairastumisesta. 


ILMOITTAUDU