Laulutunnit

YKSINLAULUTUNNIT


Yksinlaulutunnit sopivat ihan kaikille - sinun ei tarvitse osata tai tietää mitään laulamisesta, sillä opastan sinut alkuun. Tuntien pituudeksi on mahdollista valita 30, 45, 60 tai 90 minuuttia. Jos tunnin pituus mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä! 

Jos tulet ensimmäistä kertaa laulutunnille tai et ole aikaisemmin ollut tunnillani, varaa tutustumistunti (60 min). 

PARILAULUTUNNIT


Jännittääkö yksin laulaminen? Onko sinulla valmis duo tai haluaisitko oppia laulamaan stemmoissa? Parilaulutunneille voit tulla yhdessä esimerkiksi ystäväsi kanssa. Tunnin pituudeksi voi valita 60 tai 90 minuuttia ja sen sisältö suunnitellaan asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaiseksi. 

MITÄ LAULUTUNNEILLA TAPAHTUU?

Harjoittelemme äänenkäyttöä monipuolisilla hengitys- ja ääniharjoituksilla, jotka valitsen yksilöllisesti jokaisen oppilaan tarpeet huomioon ottaen. Laulutunneillani lauletaan sinua inspiroivia lauluja, jotka saat itse valita. Tarvittaessa autan sinua kuitenkin löytämään tasollesi sopivaa ohjelmistoa huomioiden äänesi ominaisuudet ja musiikilliset mieltymyksesi. 

Keskeisessä asemassa laulutekniikan lisäksi on ilmaisu. Laulaminen on itseilmaisua, jossa persoonallisuus saa näkyä ja kuulua. Ilmaisua voi myös oppia! Hyviä keinoja sen harjoittamiseen ovat esimerkiksi kappaleen tekstin analysointi, musiikillisten elementtien hahmottaminen ja erilaiset ilmaisuharjoitukset. 

Halutessasi treenaamme tunneilla myös esiintymistä. Kaikilla oppilaillani on mahdollisuus esiintyä oppilaskonsertissa puolivuosittain. Nämä konsertit ovat turvallisia ympäristöjä treenata esiintymistä ja niihin voi tulla esiintymään kuka tahansa tasoon katsomatta. 

Laulutunneille tullakseen ei tarvitse osata lukea nuottia tai laulaa. Laulaminen on nimittäin taito, jonka ihan kuka tahansa puhekykyinen henkilö voi oppia - ja siinä minä osaan sinua ohjata! 

Lue kirjoittamani blogikirjoitus siitä, mitä laulutunneilla tapahtuu! 

  MITÄ HYÖTYÄ ON LAULUTUNNEISTA?

  Laulutunneilla käydäkseen ei tarvitse tavoitella uraa suurilla lavoilla. Laulaminen on nimittäin todella terveellistä, sillä se vapauttaa mielihyvää tuottavia endorfiineja ja lievittää stressiä. Porukassa laulaminen taas lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Musiikin kautta voi käsitellä ja ilmaista vaikeitakin tunteita. Lauluäänesi lisäksi myös puheäänesi kehittyy ja opit samalla hengittämään oikein. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin laulamisesta nauttiminen. 

  Laulutunneilla saat apua esimerkiksi näihin asioihin: 

 • Ääni väsyy, käheytyy tai tuntuu heikolta
 • Kurkkua kiristää laulaessa
 • Hengittäminen
 • Sävelessä pysyminen
 • Ilmaisu ja laulutekstin tulkinta
 • Esiintyminen
 • Laulamiseen liittyvä häpeä ja jännittäminen
 • Pääsykokeisiin tai koelauluun valmistautuminen
 • Laulat kuorossa ja tahdot harjoittaa tekniikkaasi
 • Puheen kehittäminen

Herääkö kysymyksiä? Tutustu kirjoitukseeni, jossa vastaan yleisimmin laulutunneista kysyttyihin kysymyksiin.

Kokemuksia laulutunneistani

Miia on ihan huippu! Koskaan ei laulutunti ole tuntunut hankalalta tai ylivoimaiselta, vaan päinvastoin voimaannuttavalta ja rentouttavalta. Hauskaa ja tehokasta. Miia löytää herkällä korvalla juuri oikeanlaisia harjoitteita, joilla ääntä saadaan vietyä oikeaan suuntaan ja osaa tarjota mielikuvia, joilla päästään nopeammin haluttuun tulokseen. Kehitystä tapahtuu aivan varmasti ja tavoitteet, jotka asetetaan myös saavutetaan. Pitkäjänteinen työskentely tuo tulosta ja kannustutava palaute antaa voimaa ylittää omat pelot ja rajat.

Tiina 

Sain ystävältäni vinkin Miiasta, kun kerroin, että olisi mukava löytää pitkän tauon jälkeen hyvä laulunopettaja. Vinkki oli hyvä ja olen saanut Miialta todella hyödyllistä opastusta äänenmuodostukseen ja musiikilliseen tulkintaan. Opetus on perustunut tutkittuun tietoon siitä, miten lauluääni muotoutuu ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat. Saamani palaute on auttanut kiinnittämään enemmän huomiota esimerkiksi hengitykseen, eri lihasryhmien merkitykseen, äänen muodostumiseen kehossa ja päässä jne. Olen myös saanut hyödyllistä palautetta harjoitellessani erilaisia yksinlauluja, joiden laulamiseen on tullut sen myötä lisää muun muassa äänen puhtautta, sointia ja tulkintaa. Äänen avausharjoitukset ovat kullakin kerralla antaneet pohjaa laulujen läpikäymiseen. Huumori ja ilo ovat sävyttäneet työskentelyä, mikä on kaikessa oppimisessa tärkeää ja innostavaa."
Sauli


Miia ottaa hienosti huomioon harrastajatason oppilaan oman tavoitteellisuuden. Ei tarvitse hampaat irvessä vääntää, mutta vaatii kuitenkin sopivan paljon oppilaalta ja on kiinnostunut siitä, että oikeanlaista kehitystä tapahtuu. Tunneilla on aina rento tunnelma ja oppilaana uskaltaa kyllä tuoda esiin jos jokin asia mietityttää. Haasteiden ilmettyä paneudutaan niihin ja pyritään pääsemään eroon oppilaan mahdollisista vääristä tai haitallisista laulutavoista. Miialta saa myös kannustusta hyvin tehdyistä asioista.

Milla