Verkkolaulutunnit

Laulutunnit onnistuvat myös etänä!

Laulun verkkotunnit sopivat hyvin heille, joiden on esimerkiksi vaikea matkustaa tai aikataulut ovat tiukat. Monet etätöissä käyvät ovat pitäneet etälaulutunteja hyvänä vaihtoehtona: voit käydä tunneilla joustavasti myös keskellä työpäivää!

Verkkotunnit järjestetään Zoom-videoneuvottelusovelluksen kautta ja ne vastaavat sisällöltään normaalia laulutuntia. Voimme siis harjoitella täysin samoja asioita, kuin lähitunneilla! Voit halutessasi nauhoittaa koko tunnin, jotta voit palata siihen tarvittaessa myöhemmin. 

Mitä tarvitsen verkkotunnille? 

Tarvitset: 

- Nettiyhteys
- Kannettava tietokone, puhelin tai tabletti.
- Kamera ja mikrofoni. Nämä ovat useimmissa laitteissa sisäänrakennettuna, mutta suosittelen ulkoista mikrofonia (usb, kuulokkeiden mikrofoni jne).
- Suosittelen kuulokkeiden käyttöä

Laitteistosi ei tarvitse olla uusinta teknologiaa, vaan etätunnilla pärjää mainiosti vaikka pelkällä puhelimella ja nappikuulokkeilla. 

Tietokone on etätunnille paras vaihtoehto, sillä sen kautta sovelluksen asetukset saa säädettyä laulamiselle optimaaliseksi. Tunti onnistuu kuitenkin myös tabletin tai puhelimen välityksellä, mikäli niistä löytyy sisäänrakennettu kamera ja mikrofoni. Suosittelen käyttämään tunnin aikana kuulokkeita. Jos sinulla on ulkoinen mikrofoni, sen voi liittää koneeseen tunnin ajaksi, sillä se parantaa äänenlaatua. 

Minulla on verkko-opetusta varten käytössäni kannettava tietokone, Zoom Q2n-4k kamera Ja Rode NT-USB mikrofoni. 

Säestys ei pienen viiveen vuoksi onnistu verkkotunneilla, mutta sen voi ottaa esimerkiksi youtuben karaoketaustoista. Tarvittaessa voin myös äänittää etukäteen joidenkin kappaleiden säestykset, joita voit käyttää tunnin aikana. Voit myös halutessasi lähettää minulle etukäteen videon tai äänitteen laulustasi tai työstettävästä kappaleesta.